Gradovi

NUNS: Prijavu podneo pripadnik policije, mediji šire konfuziju

BEOGRAD – Nezavisno udruženje novinara Srbije nije podnelo krivičnu prijavu protiv MUP-a, kako navode pojedini mediji i političari, čime, tvrdi NUNS u saopštenju, doprinose širenju konfuzije i skreću pažnju sa suštinskog problema.

Prijavu je, kako navode, podneo pripadnik policije, a NUNS je o njoj samo obavešten, budući da sadrži i navode o praćenju jedne novinarke.

„Upornim ponavljanjem da je NUNS podnosilac prijave skreće se pažnja sa suštinskog aspekta celog problema, a to je poštovanje zakona i procedura u okviru samog MUP-a“, navode.

NUNS podseća i da je juče saopštio da će o tome da li će podneti prijavu protiv MUP-a odlučiti nakon što Zaštitnik građana završi provere koje je već započeo.

To udruženje ističe da nije istražni organ i ne želi da se na bilo koji način uključuje u samu istragu.

„Ali, budući da smo iskreno i snažno zainteresovani da se definitivno rašćiste sve sumnje u vezi sa eventualnim praćenjem ili prisluškivanjem novinara, od istražnih organa s pravom očekujemo da što pre obave svoj deo posla i o tome obaveste javnost“, navodi se u saopštenju.

NUNS je „skrenuo pažnju medijima“ da, ponavljajući netačnu tvrdnju o navodnoj krivicnoj prijavi NUNS-a protiv MUP-a, doprinose širenju konfuzije i zamagljivanju osnovnog pitanja – da li su navodi iz krivicne prijave koju je podneo policajac tačni ili nisu.

Foto Tanjug, Z. Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh