Svet

Obama: Demonizacija muslimana usluga ekstremistima

Obama je naglasio da i muslimani obavljaju dužnost u policiji, obaveštajnim službama i vojsci i da čine napore kako bi SAD bila sigurna zemlja, prenele su agencije.

barak obama

„Antimuslimanska retorika u SAD nikada neće biti dobrodošla“, rekao je američki predsednik.

On je dodao da muslimani čine velike napore kako bi SAD živele u slobodi i miru.

„Vi ste i muslimani i Amerikanci“, poručio je Obama, navodeći da je islam vera koja zabranjuje terorizam i da islam gaji tradiciju koja zagovara poštovanje drugih“.

Američki preedsednik je podsetio da terorističke organizacije poput IS ne štite islam ili muslimane i da su većina žrtava terorista upravo muslimani.

Obama je posetio džamiju Islamske zajednice u Baltimoru, gde je razgovarao sa čelnicima te zajednice i održao govor.

Američki predsednik je tokom dva mandata posetio džamije u Maleziji, Indoneziji i Egiptu, ali do sada nije u tom svojstvu boravio ni u jednoj od više od 2.000 džamija u SAD.

Tužba protiv fabrike jer je otpustila sedam muslimana

Protiv vlasnika jedne farbike u Viskonsinu biće podneta tužba jer radnicima muslimanima nije omogućio da se mole dovoljan broj puta, preneo je večeras AP.

Aktivisti za ljudska prava najavili su tužbu zbog činjenice da vlasnik radnicima nije obezbedio prostor i dodatnu pauzu za molitvu, ali i zbog otpuštanja radnika.

Nakon što je gazda uveo novo pravilo koje podrazumeva dve pauze od 10 minuta, 14 radnika – muslimana iz Somalije, napustilo je fabriku u znak protesta.

Od 53 radnika, sedmoro je dobilo otkaz, a 32 su prihvatili nove uslove.

Ta kompanija sa sedištem u gradu 90 milja udaljenom od Milvokija, na početku je dozvoljavala zaposlenim muslimanima da uzmu tri puta pauzu kako bi se molili. Broj pauza je promenjen kasnije, jer je uočeno da narušavaju proces proizvodnje.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh