Svet

Obama: Nadam se da je Bin Laden shvatio…

Bin Laden je ubijen u noći između 1. i 2. maja 2011, u napadu specijalnih jedinica američke vojske na njegovu kuću u Abotabadu.

„Nadam se da je u tom trenutku shvatio da Amerikanci nisu zaboravili 3.000 ljudi koje je ubio“ 2001. u SAD, rekao je intervjuu za Si-En-En (CNN) objavljenom u ponedeljak.

osama bin laden

On je rekao da su, u trenutku kada je doneo odluku o napadu na Bin Ladena, svi u njegovoj administraciji bili svesni rizika.

Poznata je fotografija iz Bele kuće na kojoj se vide Obama i američki zvaničnici, među kojima i državna sekretarka Hilari Klinton, kako prate tok akcije elitnih jedinica američke vojske preko monitora.

„Ušli smo u prostoriju u trenutku kada su helikopteri sletali. Videli smo da je jedan bio oštećen pri sletanju. Dobra vest je bila da su naši momci uspeli da se izvuku, a loša to što je helikopter bio oštećen“, rekao je Obama.

Barak Obama, koji će funkciju predsednika napustiti u januaru 2017, više puta je izjavio da je dan u kojem je ubijen Bin Laden bio „najznačajniji dan“ njegovog predsedništva.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh