Gradovi

Obama pozvao Radončića na Molitveni doručak

SARAJEVO – Na nekoliko lokacija u Sarajevu, građani su danas potpisivali peticije podrške Fahrudinu Radončiću, koga je inače američki predsednik Barak Obama pozvao na tradicionalni Molitveni doručak koji se u Vašingtonu održava prvog četvrtka u februaru.

Radončić, koji je i lider Saveza za bolju budućnost u pritvoru je od 25. januara zbog sumnje da je ometao rad pravosudnih institucija.

„Podrška koju građani daju Radončiću potpisivanjem peticije organizovana je i u ostalim gradovima u BiH, a do sada je odziv bio masovan“, navode iz SBB-a, preneo je Radio Sarajevo.

Na tradicionalni molitveni doručak u Vašingtonu, na koji američki predsednik poziva dužnosnike iz celog sveta, ove je godine poziv dobilo više zvaničnika iz Bosne i Hercegovine.

Osim predsednika Federacije BiH Marinka Čavare pozvani su i entitetski premijeri Fadil Novalić i Željka Cvijanović, ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, ambasador BiH u SAD Haris Hrle te nedavno imenovani generalni konzul BiH u Ćicagu Ivan Šušnjar.

Među pozvanima je i, prema neslužbenim informacijama i nedavno uhapšeni, lider SBB-a Fahrudin Radončić, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Tradicija okupljanja na Molitvenom doručku u SAD počela je 1953. godine, za vreme vlasti predsednika Ajzenhauera, koji je okupio grupu kongresmena na skupu čiji je cilj bio pomoći u prevladavanju podela u tadašnjem američkom društvu.

AP Photo/Charles Rex Arbogast, File

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh