Gradovi

Obama prvi put o predsedničkim kandidatima

VAŠINGTON – Predsednik SAD Barak Obama ocenio je danas da kandidati za nominaciju Demokratske stranke u trci za predsednika, senator iz Vermonta Berni Senders i bivša državna sekretarka Hilari Klinton, imaju slične stavove o ključnim pitanjima poput neravnopravnosti u primanjima ali da je za Klintonovu nepovoljno što je „dobro poznata“ u atmosferi gde je „novo uvek bolje.“

Ovo je prvi put da je Obama detaljnije komentarisao predsedničke izbore u novembru, a intervju je dao pre prvih izbora za nominaciju kandidata dve stranke u Ajovi 1. februara i Nju Hempširu 9. februara, prenosi Rojters.

On nije eksplicitno podržao nijednog kandidata i samo je jednom pomenuo guvernera Merilenda Martina O’Majlija, koji zaostaje prema anketama javnog mnjenja.

„Berni ima luksuz da se smatra malo verovatnim pobednikom pa može da bude opušteniji. Hilari ima i privilegiju i opterećenje da važi za favorita“, izjavio je Obama u intervjuu političkom portalu Pollitiko.

Senders je prema nedavnim anketama poboljšao poziciju u Ajovi a bolji je od Klintonove u Nju Hempširu.

Ukoliko pobedi u bilo kojoj od te dve države i on će se naći u centru medijske pažnje u kojoj je Klintonova odavno, rekao je Obama, prenosi Rojters.

On smatra i da će Senders morati „da proširi“ svoju poruku ukoliko želi da uspe.

„Što dalje odmaknete u procesu to više morate da prevazlazite razna pitanja koja birači stavljaju pred vas, jer ako nešto svi znaju to je da u ovom poslu nemate luksuz se se usredsredite samo na jednu stvar,“ rekao je on.

AP Photo/Carolyn Kaster

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh