Gradovi

Obama u aprilu u Londonu apeluje za ostanak u EU

LONDON – Američki predsednik Barak Obama će sledećeg meseca posetiti Britaniju, kako bi lobirao za ostanak te zemlje u Evropskoj uniji, objavio je danas britanski list „Indipendent“.

Do posete će doći krajem aprila, oko dva meseca uoči referenduma zakazanog za 23. juna, na kojem bi Britanci trebalo da oduče da li žele da ostanu ili napuste 28-člani blok, prenela je agencija AFP.

Portparol kancelarije britanskog premijera Dejvida Kamerona nije želeo da komentariše navode „Indipendenta“, nazivajući ih spekulacijama.

Obama će krajem aprila takođe posetiti Nemačku radi razgovora o trgovini sa kancelarkom Angelom Merkel i promovisanja američkih proizvoda na sajmu u Hanoveru, koji se smatra najvećim svetskim sajmom industrijske tehnologije, a održava se od 25. do 29. aprila.

Kameron zagovara ostanak Britanije u EU, pošto je uspešno okončao pregovore sa liderima EU o uslovima ostanka Britanije u tom bloku.

Ankete ukazuju da su Britanci podeljeni između ostanka i odlaska iz EU, budući da se 51 odsto njih zalaže da ostanak, a 49 odsto za odlazak.

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh