Gradovi

Obamina Medalja slobode za više od 20 glumaca, sportista…

VAŠINGTON – Odlazeći američki predsednik Barak Obama odlikovaće u utorak u Beloj kući 21 osobu predsedničkom Medaljom slobode, najvećim civilnim priznanjem u SAD, a među najavljenim laureatima su i glumci Robert De Niro, Sisli Tajson i Robert Redford, javlja danas AP.

Odlikovanje će, u oblasti sporta, biti uručeno košarkašima Karimu Abdul-Džabaru i Majklu Džordanu, kao i dugogodišnjem sportskom komentatoru Vinu Skaliju.

Istaknuti predstavnici na polju zabave kojima će Obama uručiti medalju su Elen De Dženeris, Dajana Ros i Brus Springstin.

Među ostalim laureatima su filantropi Bil i Melinda Gejts, fizičar Ričard Garvin, arhiteka Frenk Geri, dizajner Maja Lin, producent Lorn Mihaels, tužilac Njut Minou, matematičarka koja se bavi i kompjuterskim naukama Margaret Hamilton i predsednik Majami Dejd Koledža na Floridi Eduardo Padron.

Američki predsednik na kraju mandata će posthumno odlikovati borca za prava američkih urođenika Eluiz Kobel i kontra-admirala Grejs Hoper, navela je američka agencija.

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Preview

Michael Jordan

Slide

Vin Scully

Slide

Tom Hanks

Slide

Slide

Kareem Abdul Jabbar

Slide

Michael Jordan

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh