Novosti online

Обећавају аеродром, станове, скијалиште, одмаралиште, базен…

Краљево – Туристи ће „окупирати” град, а разна градилишта ће вапити за радницима. То би у најкраћем било сумирање најављеног почетка радова и отварања разних објеката на подручју „заборављеног“ Краљева. А, да ли ће тако бити знаће се ускоро, јер пролеће је на прагу, а то је период када падају и обећани рокови за почетак већине послова.

Тако није било у минуле две, три године. Уместо градње и отварања погона било је много одлагања, обећања на папиру…

Тако ће, судећи према најавама политичара, на све стране брујати машине. Напре, током марта би требало да се коначно, без шале, отвори аеродром у Лађевцима код Краљева. Говори се да ће врпцу пресећи лично премијер Александар Вучић, који овде баш одавно није долазио. Брзо после тога би полетели и авиони са туристима, воћем и поврћем… а посао ће се наставити проширењем аеродрома за веће авионе и градњом карго центра у близини.

На сасвим супротном делу града, дуж Доситејеве улице, опет у марту ове године, почеће градња 363 стана за породице чији су стамбени објекти због старости руинирани а у земљотресу 2010. године још више оштећени. Тако је према споразуму који је у име Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре недавно са градом Краљевом и Републичком агенцијом за становање потписала министарка Зорана Михајловић. Онда ће у марту почети градња и бедема дуж Западне Мораве, као будућа брана од евентуалних поплава. У тај посао би углавном држава требало да уложи око 40 милиона динара.

– Крајем марта почеће градња и новог павиљона дечијег одмаралишта на Гочу. Има шансе да се упоредо, уз помоћ иностраних инвеститора ради и на обнови инфраструктуре скијалишта, тј. постављања успињача и ски-лифта.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh