• Novosti online

  Обележено 20 година егзодуса Срба из Сарајева

  БИЈЕЉИНА – У бијељинском Центру за културу у оквиру обележавања 20 година од егзодуса Срба са подручја Сарајева одржана је свечана академија под покровитељством председника Републике Српске Милорада Додика, јавила је РТРС.

  Додик је рекао је да су сарајевски Срби велики страдалници протеклог рата и по броју жртава, али и имовини коју су оставили, и да им се велика захвалност дугује за њихово учешће у стварању Републике Српске.

  „Након 20 година од егзодуса Срба са подручја Сарајева, присећамо се голготе нашег народа који није могао да остане на простору Сарајева”, рекао је председник Републике Српске и истакао је да се по овим догађањима види да мултиетнички концепт није одржив.

  Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је рекао да је више од 120.000 сарајевских Срба напустило огњиште, а половина њих нашла је уточиште у Семберији и одлучила да трајно живи у овом делу Српске.

  О егзодусу сарајевских Срба говорио је и Неле Карајлић, поевач групе „Забрањено пушење”, који је због ратних дешавања напустио Сарајево.

  Након свечане академије приказан је документарни филм о егзодусу Срба, аутора Драгана Елчића под називом „Сарајевски егзодус – три тачке на мир”, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com