Gradovi

Obnova Sava centra šansa za razvoj kongresnog turizma

BEOGRAD – Grad Beograd planira da revitalizuje Centar Sava kako bi se privuklo više gostiju u prestonicu i omogućilo održavanje većeg broja kongresa, izjavila je danas gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković.

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, ona je to rekla nakon sastanka u Starom dvoru na kome je bilo reci o potencijalnim modelima rekonstrukcije i revitalizacije Centra Sava.

„Cilj sastanka je bio da predočimo da imamo u planu osnivanje radnog tela, radne grupe koja će se baviti Sava centrom i to u najskorije vreme. Ideja je da revitalizujemo taj objekat kako bismo mogli da privučemo što više gostiju i imali veći broj kongresa“, istakla je Maljković, a navodi se u saopštenju.

Kako je pojasnila, radno telo bi činili predstavnici nadležnih institucija kako bi se zajednički razmotrilo koji način revitalizacije je najidealniji i da bi se sa obnovnom krenulo što pre.

Osim predstavnika Grada Beograda, sastanku su prisustvovali i pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Renata Pindžo, predstavnici Kongresnog biroa Beograda i Srbije, kompanije Er Srbija, Udruženja hotelijera i restoratera Srbije i Turisticke organizacije Srbije.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh