Gradovi

Obradović: Niko nije pominjao rekonstrukciju vlade

BEOGRAD – Naprednjaci se, od formiranja vlade, nisu bavili predsedničkim izborima, izjavila je potpredsednica SNS Marija Obradović u intervjuu za „Politiku“ i dodala da nije pominjana ni rekonstrukcija tek formirane vlade.

Upitana da li su, pošto je priča o predsedničkim izborima pokrenuta odmah posle parlamentarnih, naprednjaci počeli pripreme za tu kampanju i ko će biti njihov kandidat, ona je odgovorila:

„Nismo uopšte razmišljali o predsedničkim izborima, ni o kakvim predlozima, niti o kampanji. Bavili smo se vladom“.

Ona je napomenula da premijer Aleksandar Vučić – ni formalno, ni u neformalnim razgovorima sa funkcionerima svoje stranke – nije pominjao nikakvu rekonstrukciju tek formirane vlade, kako su to najavljivali neki mediji, piše „Politika“.

Obradovićeva je ukazala da je premijer Vučić formirao tim za koji misli da može da uradi ono što je zacrtano u ekspozeu, ali je dodala da je „vlada, kao i parlament, živ organizam koji, ukoliko se ukaže potreba, može da pretrpi promene u interesu ostvarivanja što boljih rezultata“.

Upitna za izmene zakona o vladi i ministarstvima, najavljene u Vučićevom ekspozeu, iz čega bi se moglo zaključiti da će biti rekonstrukcije vlade, ona je rekla da je premijer pomenuo te izmene, ali nije detaljnije govorio o njima.

„Da ipak sačekamo i vidimo šta će biti predloženo“, dodala je Marija Obradović.

Povodom incidenta koji je u skupštini imala sa poslanicom SRS Natašom Jovanović, ona je rekla da samo odgovorila na provokaciju, što, kako je istakla, „nije opravdanje“.

„Znam da će sada, kada nekoga budem kritikovala, biti teže da mi se poveruje, ali ću i dalje insistirati na uzajamnom poštovanju i pristojnosti. Nisam mašina, čovek sam“, dodala je ona.

Foto Tanjug/ Video arhiva

novostidana.rs

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh