Novosti online

Од петка „Београдски Шопен фест

Представљајући лик и дело Фредерика Шопена, једног од највећих светских композитора, пето издање „Београдског Шопен феста” биће одржано од 26. фебруара до 1. марта у нашој престоници.

У фокусу манифестације су млади таленти и промоција врхунске пијанистичке уметности у нашој средини. Ове године на „Београдском Шопен фесту” моћи ћемо да чујемо 27. фебруара у Коларцу младог хрватског пијанисту Аљошу Јуринића, финалисту престижног Шопеновог конкурса у Варшави 2015, уз пратњу Симфонијског оркестра РТС са маестром Бојаном Суђићем. Дан касније у 18 часова у МШ „Станковић”, наступају млади таленти МШ „Владимир Ђорђевић” из Јагодине и Оркестар Ел Система Србија. Ел Систем Србија је програм који пружа могућност сваком детету, без обзира на друштвени статус, године или таленат, да се бесплатно бави музиком. Пијанистички реситал одржаће Михајло Зурковић 29. фебруара у 19.30 часова у Скупштини града Београда.

Хуманитарни концерт „Шопен као инспирација” је планиран 1. марта у 19.30 часова у Скупштини града Београда. Том приликом камерна дела Шопена извешће реномирани српски уметници: Љубиша Јовановић, флаута, Сандра Белић, виолончело, Татјана Обреновић, мецосопран, Бојана Димковић, Хрвоје Ивовић и Маја Рајчић, клавир као и дечји хор Ел Система Србија. Биће одржан и програм за децу у Коларцу (Како се слуша Шопен) и у ДКЦ „Мајдан” (Музичке радионице).

Фестивал обухвата интернационално пијанистичко такмичење за младе таленте у МШ „Станковић”, а поред концерата и стручна предавања, музичке радионице за децу и представља значајне уметнике, педагоге и предаваче.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh