Svet

Odbačen ruski nacrt rezolucije o Siriji

Međutim, SAD, Francuska i Velika Britanija su odbacile ovaj predlog navodeći da nema budućnosti.

savet bezbednosti ujedinjenih nacija ujedinjene nacije beta ap mary altaffer jpg

„Umesto da pokušavaju da skrenu pažnju sveta najnovijom rezolucijom, bilo bi stvarno sjajno kada bi Rusija primenila već dogovorenu rezoluciju“, rekla je posle sastanka američka ambasadorka u UN Samanta Pauer, prenosi Rojters.

Ona je pri tom mislila na rezoluciju UN usvojenu u decembru o međunarodnoj mapi puta za sirijski mirovni proces, navodi Rojters.

Francuska je, takođe, odbacila nacrt ruske rezolucije dostavljen članicama UN, čiji je cilj obustava turske vojne akcije u Siriji, dodajući da je podrška Moskve sirijskim snagama dovela do opasne eskalacije rata.

„Mi smo suočeni sa opasnom vojnom eskalacijom koja bi lako mogla da izmakne kontroli“, rekao je francuski ambasador u UN Fransoa Delatr, prenosi AFP.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sazvao je za petak uveče vanrednu sednicu o situaciji u Siriji, na zahtev Rusije, saopštile su diplomate.

Sastanak je sazvan na zahtev ruskog Ministarstva spoljnih poslova kako bi se razgovaralo o pozivu Turske da u Siriju budu poslate kopnene snage, prenela je agencija Frans pres.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh