Gradovi

Odbornici DS i LSV proveli noć u SO Bela Crkva

BEOGRAD – Odbornici Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) proveli su noć u zgradi Skupštine opštine Bela Crkva, odakle neće izaći sve dok nadležni organi ne utvrde i sankcionišu one koji su na odbornike bacili suzavac, saopšteno je danas iz DS.

Kako je navedeno, drugi zahtev koji treba da se ispuni da bi odbornici napustili zgradu SO Bela Crkva jeste da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obavi vanredni nadzor u toj opštini i utvrdi da li su, prilikom zakazivanja, sazivanja i održavanja sednice Skupštine opštine Bela Crkva prekršeni zakoni i procedure.

„Jedno je želja Srpske napredne stranke da dođe na vlast bez izbora – ucenama, pretnjama, potkupljivanjima i pritiscima. Sasvim drugo je kada tu želju podržavaju nadležni organi i ministarstva i zato zahtevamo od njih da svoj posao rade isključivo u skladu sa zakonom, a ne u skladu sa nezajažljivim željama naprednjaka za vlasti“, zaključuje se u saopštenju DS.

Pre vanredne sednice, na kojoj je promenjena skupštinska većina koju su činili DS, LSV i JS, došlo je do incidenta, a kako je juče na konferenciji za novinare rekao ministar policije Nebojša Stefanović, grupa građana sa stranačkim obeležjima demokrata i ligaša pokušala je da nasilno uđe u zgradu skupštine opštine Bela Crkva.

Iako se prvobitno u medijima pojavila informacija da je bačen suzavac, Stefanović je rekao da je jedna osoba, čiji identitet nije otkrio, prskala biber sprej i dodao da, osim pokušaja nasilnog ulaska nije bilo ozbiljnijih incidenata, da niko nije povređen, a da će tužilaštvo ispitati sve elemente i da će odgovarati svi koji su prekršili zakon, bez obzira na stranačku pripadnost.

Inače, za novog predsednika te opštine, umesto Stanka Petrovića iz DS, izabran je odbornik SNS Darko Bogosavljević koga je podržalo 24 od ukupno 33 odbornika koliko ih ima u SO Bela Crkva.

Izbor Bogosavljevića podrzali su predstavnici SNS i JS, dok u glasanju u Kulturnom centru nisu učestvovali predstavnici DS i LSV koji su sa JS do sada činili vlast u toj opštini.

Foto Tanjug/arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh