Gradovi

Odgovorni iz Dunav osiguranja brane se sa slobode

BEOGRAD – Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor za petoro odgovornih lica u kompaniji „Dunav osiguranje“, koji su uhapšeni u antikorupcitvoj akciji policije „rezač“krajem prošle godine, i oni će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Sudija za prethodni postupak doneo je u utorak rešenje kojim je ukinuo pritvor prema Milenku Jezdimiroviću, Milici Dević, Rajku Tepavcu i Ljubodragu Markovića jer su ispitani svi relevantni svedoci, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Iz istog razloga, kako je dodala, Stefanu Miskosvkom pritvor je ukinut 22. januara.

Pritvor im je, kako je dodala, određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju boravka na slobodi ometati krivični postupak uticanjem na svedoke.

Protiv njih istragu vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prema navodima krivične prijave, sumnja se da su od januara 2010. do 15. decembra 2012. godine protivno odredbama Zakona o osiguranju i Pravilniku o uslovima i načinu deponovanja i ulaganja sredstava, uložili sredstva u kupovinu korporativnih obveznica, čiji su izdavaoci bile privatne kompanije.

To su, kako se dodaje, uradili bez instrumenata za obezbeđenje povraćaja uloženih sredstava.

Na taj način su pribavili protivpravnu imovinsku korist drugim pravim licima i to „MB Pelikan“ d.o.o Niš, „W.E.G. Tehnology“ d.o.o Beograd, „Europolis 011″ doo Beograd, „Vitro Group“ d.o.o. Beograd i „Mega-projekt“ a.d. Pancevo u ukupnom iznosu od 305.057.236,38 dinara, koja nisu vratila uložena sredstva niti je bilo moguća njihova prinudna naplata.

Foto Tanjug, N. Milošević

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh