Gradovi

Oko 13.000 potrošača bez struje, proizvodnja bez problema

BEOGRAD – Oko 13.000 potrošača u Srbiji trenutno, uglavnom zbog poplava, nema struju, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i podvukao da se proizvodnja električne energije odvija u skladu sa planovima i bez problema.

Antić je Tanjugu rekao da zbog poplava u nekim delovima zemlje postoje manji problemi u distribuciji električne energije, tako da je bez napajanja električnom energijom ostalo oko 13.000 potrošača, od ukupno tri miliona korisnika.

Prema njegovim rečima, problema u snadbevanju imaju pojedini zaseoci i mesne zajednice na teritoriji Čačka, Guče, Ivanjice, Požege, Bajine Bašte, Prijepolja, Nove Varoši, Raške, Novog Pazara, Sjenice.

Precizirao je da zbog oštećenja na dalekovodu u Sjenici bez struje ostalo 2.300 potrošača, ali da su ekipe na terenu i da rade na saniranju kvara, dok su ostali problemi na teritorijama koji su pod vodom.

„Kako se voda povlači, tako i mi uključujemo električnu energiju“, rekao je Antić.

Ističući da će proizvodnja električne energije ostati stabilna, Antić kaže i da ne očekuje veće probleme u distribuciji struje ni narednih dana, kad se ponovo očekuju padavine.

„Pratimo situaciju, svi nadležni organi rade u punoj koordinaciji i spremamo odgovor na svaki mogući scenario“, rekao je Antić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh