• Gradovi

  Olujno nevreme u Solunu

   

   

  Olujni vetar, jak pljusak i grad su danas oko podneva zahvatili Solun gde je vatrogascima stiglo više od 300 poziva za ispumpavanje vode iz poplavljenih prizemnih i podrumskih lokala i stanova, javljaju tamošnji mediji.

  Veliki količina vode je pretvorila ulice u reke, i izazvala saobraćajni haos, posebno u priobalnim ulicama i bulevarima Soluna, kuda bujice teku ka moru.

  Poplavljeno je i prizemlje „Bele kule“, kao i zgrada Opštine Solun.

  Jedna žena je povredjena kada ju je na ulici oborila i ponela bujica, a iz poplavljenih automobila je spaseno četvoro ljudi.

  U centru Soluna ima prekida u snabdevanju strujom zbog udara gromova. Elektrodistribucija je saopštila da su poplavljeni šahtovi 11 glavnih srednjenaponskih kablova i nekoliko trafo-stanica koje neće raditi dok vatrogasci ne ispumpaju vodu iz njih.

  Na Medjunarodnom aerodromu „Makedonija“ je saobraćaj nakratko bio obustavljen, ali letovi i dalje kasne.

  Zbog poplave je prekinut rad pumpi vodovoda Soluna, te ima i problema u snabdevanju vodom koja tamo gde je ima, u slavine stiže zamućena.

  Meteorološka služba je današnjim vanrednim saopštenjem upozorila na nevreme uz jaku kišu, grad i olujni vetar danas i sutra u većem delu Grčke i na egejskim ostrvima.
   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com