Novosti online

Омаж Захарију Трнавчевићу у Комбак Артхолу до краја фебруара

Студенти Факултета примењених уметности представили су данас у знак сећања на недавно преминулог Захарија Трнавчевића, новинара који је свој шест деценија дуг радни век посветио пољопривреди и људима који од ње живе, на изложби у Београду иновативна решења визуелног идентитета у области аграра на озбиљан, али и духовит начин.

„Изложена дела су резултат рада студената на модулу за Графички дизајн и на предмету Графичке комуникације, а уједно су и визуелни омаж Захарију Трнавчевићу, новинару који је обележавао медијски простор Србије унапређујући културу, обичаје и аграр својим едукативним емисијама”, наводи се у саопштењу организатора изложбе у Комбак Артхолу.

Професор Факултета примењених уметности Зоран Блажина изјавио је да су студенти поред одавања почасти Трнавчевићу, применили стечена знања.

„Својим идејама и односом пуним поштовања, градили су визуелни омаж Захарију Трнавчевићу, изузетном човеку, новинару који је својим ТВ емисијама даровао знање, неговао културу и обичаје сеоских средина”, рекао је Блажина.

Према његовим речима, пројекти су настали за живота Захарија Трнавчевића и он је био задовљан њима.

Изложба ће бити отворена до 28. фебруара. Трнавћевић је умро 13. јануара у 90. години. (Бета)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh