Gradovi

Optužnica zbog zloupotreba „na račun“ dece ometene u razvoju

BEOGRAD – Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo je bivšeg predsednika opštine Novi Bečej Milivoja Vrebalova i još trojice osumnjičenih da su nezakonito raspolagali i prisvojli novčana sredstva, koja su namenski dobijena od Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, a za potrebe adaptacije dvorca „Heterlend“ u Bočaru.

U informaciji dostavljenoj Tanjugu, tužilaštvo precizira da je optužnica podignuta u januaru ove godine protiv M.V. iz Novog Bečeja, kao i I.R, Z.J. i S.S, sva trojica iz Novog Sada.

Na teret im se stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da su nezakonitim raspolaganjem i prisvajanjem novčanih sredstava namenski dobijenih od Fonda za kapitalna ulaganja APV za potrebe adaptacije dvorca „Heterlend“ u Bočaru koji je namenjen za smeštaj i boravak dece ometene u razvoju, navelo je tužilaštvo.

Optužnica još uvek čeka potvrdu Višeg suda u Zrenjaninu.

Mediji su preneli da su osim Vrebalova koji je funkcioner Demokratske stranke optuženi i suvlasnik firme Gardi Igor Reba, direktora novosadskog Instituta za sigurnost i bezbednost na radu Zorana Jovanovića i Stojana Subotića koji je nadzorni organ u tom insistutu.

www.freeimages.com/ Marcelo Gerpe

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh