Gradovi

Ostao bez obe ruke, komšije skupljaju pomoć za proteze

ČAČAK – Živoradu Žiki Rakićeviću iz sela Mršinci kod Čačka, koji je u nesreći sa povrtarskom mašinom pre godinu dana ostao bez obe ruke do ramena, komšije i prijatelji počeli su da prikupljaju novac kako bi kupio proteze.

Žika, koji se punih godinu dana borio za život, uspeo je u tome, ali je zavisan od nečije ruke, koja će da mu pruži koru hleba, pomoći da se obuče ili otvori vrata.

U ovom trenutku Žiki su velika pomoć brat, snaha, stara majka, sinovac i sinovica, koji su mu i leva i desna ruka.

Život bi ovom čoveku u mnogome olakšale proteze, koje su veoma skupe.

Radi se o specijalnim protezama koje su povezane sa mozgom, nemačke su proizvodnje i ugrađuju ih u Beogradu, ali koštaju 137.000 evra – pravo bogatstvo koje ovaj moravski povrtar nema.

Na Vaskrs, pred njegovom kućom, okupili su se kumovi, komšije, prijatelji. Kažu, nadaju se da će uspeti da sakupe dovoljno novca jer njihov Žiko to zaslužuje.

„Ako ima države, dobrih ljudi i Boga uspećemo, jer je ovaj čovek to zaslužio svojim radom i poštenjem“, kaže Mladen Nikolić, kum Rakićevića kuće.

„Želimo svi da mu pomognemo, jer znamo da on ne bi štedeo sebe da smo mi u pitanju. Apelujem na sve komšije prijatelje, na Čačane, na našu državu da svi učinimo po malo“, kaže komšinica Dušica Vučićević.

Svi oni koji žele da pomognu ovom vrednom čačanskom povrtaru mogu ga kontaktirati na telefon 064-358-0902 ili pomoć uputiti na:

-UniCredit Bank: 170-0010008087001-19 DINARSKI RAČUN

-UniCredit Bank Serbia JSC

Name of beneficiary: Žiko Rakićević. Adreš: Mršinci, Čačak, Serbia

IBAN: RS35170001000808700216 devizni račun

SWIFT adres: BACXRSBG

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh