Novosti online

Осуђеници постали занатлије

Ниш – На пригодној свечаности у Казнено-поправном заводу у Нишу је 45 осуђеника добило сертификате и дипломе о завршеном курсу и оспособљености за рад у занатској делатности. Програмом за оспособљавање обухваћена су 192 осуђена лица из нишког затвора, а пројекат финансирају Министарство правде Србије и Управа за заводске санкције уз помоћ организације „Хелп” немачке владе.

– Ових 45 осуђеника стекло је документ о оспособљености да могу самостално да раде као електрозаваривачи или у производњи комадног намештаја, као пекари и у пољопривредно-ратарској производњи. Једна група осуђеника добила је после завршене обуке сертификате за рад на компјутерима, а у току је обучавање за кројачки и друге занате. Очекујемо да ће наредних месеци још око 150 особа које су на издржавању казне и сада похађају обуку и курсеве стећи право на потврду о школовању и образовању, које ће им користити за запошљавање и после изласка на слободу – рекао је управник нишког КПЗ-а Александар Грбовић.

Обуку осуђеника КПЗ Ниш је организовао са наставницима и професорима на радничким универзитетима у Нишу и Бору, а у процес оспособљавања било је укључено више средњих школа, које образују кадрове за производна занимања.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh