Gradovi

Otac Andrije Živkovića: Mog sina bivše rukovodstvo „tretiralo kao robu“

BEOGRAD – Jovica Živković, otac fudbalera Partizana Andrije, uputio je otvoreno pismo u kome navodi da niko neće moći da ih ucenjuje oko odlaska i pozvao Upravu kluba da dostavi javnosti ugovor mladog igrača.

Otac zlatnog orlića otkrio je da su nekadašnji čelnici šampiona Srbije sklopili dogovor sa kiparskim Apolonom, bez znanja fudbalera i njegovih zastupnika.

„Obraćam se javnosti posle višemesečne kampanje koja se vodi protiv mog sina, porodice i mene, a koja je prethodnih dana kulminirala otvorenim pretnjama i ucenama. Dosta je bilo sa tim. Kakav je to način da se jedno dete i njegova porodica proglašavaju krivim iako ništa nisu loše uradili? A oni koji su krivci se nigde ne pominju, oni koji su doveli do ovakve situacije mirno žive dok nesposobni iscrtavaju metu na mom detetu“, navodi se u pismu Živkovića.

On je istakao da je bivše rukovodstvo crno-belih njegovog sina „tretiralo kao robu“.

„Da biste stekli potpunu sliku jer dosta je bilo sa izmišljotinama, na sastanku oko potpisivanja ugovora bili su prisutni Dragan Đurić, Darko Grubor, Branko Ružić i Albert Nađ. Tokom tih razgovora Grubor je rekao „On je naša imovina“. Kako biste se vi osećali da vam neko kaže da je vaše dete imovina, stvar i da se njime obavlja trgovina i razmenjuje za novac“.

Jovica je otkrio da se na tom sastanku fizički sukobio sa Albertom Nađom jer nije mogao da dozvoli da se prema Andriji tako ophode.

„Odstranili su Andriju na 48 dana iz seniorske ekipe. Da li je tada on bio igrač „od kojeg zavisi opstanak kluba“? Da li je i tada od njega „zavisilo 200 porodica?“, aludirao je Jovica na izjave sportskog direktora Ivice Ilijeva date dnevnom listu Kurir.

Prema njegovim rečima Partizan se obavezao da prisili Andriju da jednog dana postane član Apolona sa Kipra.

„Kako, zašto, po cijem nalogu? Ko je uradio taj ugovor, potpisao i ko ga poštuje? Da li je neko tada pitao roditelje, agenta i fudbalera šta misle o tom ugovoru? Nije… Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da na njemu nema potpisa Andrije ili Jovice Živkovica“, poručio je Živković senior i nastavio:

„Gde je taj ugovor i ko će ga pokazati? Uprava kluba, nakon Đurićeve, nikada nije želela da ga dostavi zastupnicima igrača, već se izgovarala poslovnom tajnom. Ako ima časnih ljudi u klubu, kojima je ponos iznad novca, nega ga dostave medijima da ga objave u celini, da se vidi ko je pravio katanac za klub“.

On je dodao da je Andrija pokazao privreženost Partizanu time što je dugo igrao povređen, zbog čega kasnije nije mogao da igra za reprezentaciju Srbije.

Takođe, istakao je da su mu „vezane ruke jer je u toku spor po tom ugovoru i Andrija ne može da produži ugovor sa matičnim klubom sve dok traje sudski postupak“.

„Postoji mogućnost da produžimo ugovor, 90 procenata je šansi da se to desi, ali o tome ćemo razgovarati u julu. Pod kojim uslovima, ne znam. Pa vidite li kako se ophode prema njemu, hoće zapravo da ga prodaju. Nije stvar u novcu, nije novac život“, i otkrio da je odbio ponudu Real Madrida jer ne želi da trči za novcem.

„Real Madrid je nudio meni 15 miliona evra da igrač potpiše, ali da ga pošalju na pozajmicu. Pa neću zbog novca da uništavam karijeru jednom detetu“, zaključio je Jovica Živković.

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh