Gradovi

Otvoren 15. Kongres stomatologa Srbije

BEOGRAD – U Sava Centru je večeras svečano otvoren 15. kongres stomatologa Srbije kome pored domaćih prisustvuju i međunarondi učesnici i predavači a prisutne je pozdravio Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, porukom da je i ovo način da se obleži novi početak u odnosu ministarstva zdravlja prema stomatolozima.

Na kongresu će predavanja održati 38 eminentnih predavača, od čega 18 dolazi iz vodećih centara u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Izraelu, Turskoj, Grčkoj, Italiji, kao i iz zemalja u okruženju.

Gosti kongresa su rukovodstva stomatoloških komora iz regiona koje će formalizovati svoju saradnju na sastanku u subotu 19. novembra, saopštili su organizatori.

„Žzeleo bih ovom prilikom samo da vam skrenem pažnju da ste vi stomatolozi sastavni deo našeg zdravstvenog sistema na koji ozbiljno računamo kao podršku i oslonac u svemu onome što radimo da ovaj sistem unapredimo i učinimo ga bržim, kvalitetnijim i efikasnijim,” rekao je Loncar

Dekan Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof.dr Miroslav Vukadinović, istakao je da je ponosan što je Stomatološki fakultet uz svoje studente i bivše studente odnosno današnje kolege tu gde treba da bude i da se bavi podrškom ovakvih skupova.

U ime organizatora kongresa, Stomatološke komore Srbije, direktor komore prof.dr Vitomir Konstantinović je istakao da kongres ne bi predstavljao ovakav uspeh da kolege nisu prepoznale značaj kontinuirane medicinska edukacije koja je omogućena na sveobuhvatan način bogatim programom kongresa, kao i da su Ministarstvo zdravlja i fakulteti i komore svi jedan tim i da su pre svega tu da pomognu pacijentima.

Kongres je oborio rekorde u poseti ovakvim skupovima sa preko 1100 učesnika do sada, pre svega stomatologa, ali i lekara, medicinskih sestara-tehničara, zdravstvenih tehničara, zubnih tehničara i stomatoloških sestara.

U naredna dva dana održavanja, kongres i prateće radionice i kursevi, kao i postkongresni simpozijum će obuhvatiti sve najvažnije teme iz stomatološke nauke i prakse pod zajedničkim naslovom „Savremena stremljenja u stomatologiji“ dok je bogat izložbeni deo predviđen za sve proizvode i opremu koji se koriste u ovoj sferi.

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, dok su svečani pokrovitelji kongresa Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Predsednik kongresa je prof.dr Vitomir Konstantinović, predsednik naučnog odbora prof.dr Zoran Aleksić, a predsednik organizacionog odbora prof. dr Obrad Zelić/

Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh