Novosti online

Отворен регионални центар „Кока Кола” Хеленика за сокове у Земуну

Компанија Кока-кола Хеленик отворила је данас регионални Центар за сокове у пунионици у Земуну, где це бити запослено 80 радника, а у који је уложено четири милиона евра.

Свечаности је присуствовао премијер Александар Вучић, а врпцу су пресекли генерални директор Кока-коле Хеленик Александар Ружевић и амабасадор САД Кајл Скат, након чега су заједно са премијером, члановима владе и градоначелником Београда Синишом Малим обишли погоне.

Вучић је на отварању рекао да Кока кола даје велики допринос српској привреди, те најавио да Србија мора унапредити трговинску размену са САД.

Он је навео да та компанија у Србији запошљава 1.100 радника, и да је у новом, намодернијем погону запослено даљих 80.

Кока кола је толико значајна да није било могуће да се на почетку фискалне консолидације повећају акцизе на газиране сокове, али да се та компанија одужила са седам милиона евра улагања у велики нови погон.

Вучић је додао и да Кока Кола и посредно запошљава много више радника преко особа које учествују у добављању воћа, јер само поморанџе и ананас нису из Србије.

„Све друго је из Србрије, више од 60 одсто воћа који користе за Неxт је из наше земље”, објаснио је премијер.

Генерални директор Кока кола Хеленик Ружевић рекао је да је та компанија инвестирала више од седам милиона евра у модернизацију и проширење капацитета, од чега су четири милиона евра уложена у изградњу Регионалног центра за сокове.

Он је додао да је Кока кола посвећена домаћем тржишту, те да ће улагања сигурно донети нови раст и нова радна места.

Истакао је и да се из Србија извози у Македонију, Босну и Херцеговину, Хрватску, Бугарску, Малту и Мађарску, као и да та компанија има значајан утицај на српску привреду и да је сигуран партнер локалној самоуправи и заједници.

Упитан о премешстању фабрике из Суботице у Београд и гашењу појединих радних места, Ружевић је рекао да се 50 радника одлучило за отпремнину, а да је у Београд прешло 20 радника са својим породицама.

Укупни годишњи капацитет новог постројења за сокове је 92 милиона литара, а, у циљу модернизације производње, примењена је најновија технологија и инсталирана производна линија „Тетра Гемина Асептиц Леаф”, прва у Европи чији је капацитет 7. 000 паковања по сату.

Кока-кола систем годишње у буџет Србије уплати седам милиона евра пореза.

Укупна додатна вредност Кока-кола система економији Србије достиже 224 милиона евра или 0,7 одсто бруто домаћег производа.

Кока-кола ХБЦ Србија послује у Србији од 1997. године, са седиштем у Земуну.

Испред Регионалног центра за сокове у Земуну био је велики број грађана, који су аплаузом поздравили председника Владе Србије. (Танјуг)

Вучић: И Кока кола пише ћирилицом

Премијер Србије Александар Вучић истакао је данас да компанија Кока кола даје велики допринос српској привреди, те најавио да Србија мора унапредити трговинску размену са САД.

Он је, после отварања Регионалног центра за сокове Кока коле, рекао да ова компанија у Србији запошљава 1.100 радника, и да је у новом, намодернијем погону запослено даљих 80.

„Кажу да нешто тако не постоји у Европи, а нешто слично постоји само у азијском делу Русије. На то смо посебно поносни”, казао је Вучић.

Он је рекао да је Кока кола веома значајна и да није било могуће, када се помислило на почетку фискалне консолидације, да се повећа акциза на газиране сокове, а ова компанија се одужила са седам милиона евра улагања у велики нови погон.

Такође, према његовим речима креира посредно даља радна места, преко лица која учетсвују у добављању воћа, јер само поморанџе и ананас нису из Србије.

„Све друго је из Србије, Преко 60 одсто воћа који користе за Неxт је из наше земље”, објаснио је премијер.

Према његовим речима Кока кола даје огроман допринос у буџет, држави и грађанима Србије.

Он је указао да је Кока Кола развила прави бренд из Србије јер свој производ извози у четири земље ЕУ, што је доказ успеха.

Посебно се захвалио и амбасадору САД Кајлу Скату за велико ангажовање од ступања на дужност.

„Имамо задатак да обезебдимо значајан број америчких нвестиција, и да повећамо трговинску размену, која не може да се заснива само на извозу ФИАТ-а”, нагласио је он.

Вучић је истакао да је на влади да доноси позитивне законе и повуче лоше у циљу побољшања пословног амбијента.

„Уверен да Сбрија има добру будућност, али увек у свему томе сами морамо знати да са неба не пада већ сви зајендо морамо бити марљивији и радимо”, казао је Вучић.

Он је на поклон добио флаше Кока коле са ћириличним натписом и његовим именом. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh