Gradovi

Otvorena „Francuska nedelja“ u Beogradu

U Beogradu je večeras otvorena Francuska nedelja, čiji je cilj promocija istorijskih, kulturnih i poslovnih veza između Francuske i Srbije.

BEOGRAD – U Beogradu je večeras otvorena Francuska nedelja, čiji je cilj promocija istorijskih, kulturnih i poslovnih veza između Francuske i Srbije.

Šef ekonomskog odeljenja Ambasade Francuske Žan Pjer Gasto rekao je da se svake godine u Francuskoj organizuje konkurs za strane „start up“ firme, koje dobijaju subvencije i mentorsku podršku, a da je ove godine izabrano devet srpskih „start up“ firmi, i to iz oblasti IT, telekomunikacija, poljoprivrede, zaštite životne sredine i automobilske industrije.

„Naša ideja je da spojimo francuska i srpska preduzeća, naročito ona koja su na neki način inovativna. Uz pomoć Francusko-srpske privredne komore želimo da odavde odvodimo preduzeća, da ih upoznamo sa tamošnjim tržištem“, rekao je Gasto.

On je istakao da je velika snaga Srba iskustvo u industriji, jer, kako je rekao, Srbija ima veoma bogatu „istoriju industrije“.

Takođe, Srbija ima i izuzetno kvalifikovane radnike, što objašnjava veliki broj stranih firmi koje dolaze u Srbiju i ovde otvaraju preuzeća, kazao je Gasto.

Prema rečima predsednika Francusko-srpske privredne komore Dragoljuba Damljanovića, ta komora mnogo radi na promovisanju francuskih vrednosti i ljubavi prema životu koja je karakteristična za Francuze, a sama manifestacija je važna jer prenosi francuski duh i kulturu u Srbiju.

Nedelja se organizuje petu godinu za redom, a do 24. novembra uslediće niz događaja koji promovišu francusku ekonomiju i njihov biznis u Srbiji, ali i srpske firme koje sarađuju sa francuskim firmama po različitim osnovama.

Do 24. novembra biće organizovana studentska tribina „Preduzetnik početnik“, susreti francuske delegacije sa međunarnodnim finansijskim institucijama u Srbiji, poslovna konferencija „Grad budućnosti – francusko iskustvo“, ali i on-lajn sajam zapošljavanja.

Nedelju, koja se ove godine održava sa temom „Kreativnost i inovacije“, organizuje Francusko-srpska privredna komora, a period njenog održavanja vezuje se za popularan običaj u toj zemlji – doček mladog francuskog vina Novi Božole.

Nedelja je svečano otvorena dočekom vina Novi Božole, po tradiciji trećeg četvrtka u mesecu, a za zvanice u Klubu „Fabrika“ je organizovan i mini vašar francuskih proizvoda, na kojem su svoje proizvode i usluge predstavile francuske kompanije.

Preview

DRAGOLJUB DAMLJANOVIC

Slide

ZAN PJER GASTO

Slide

POSETIOCI NA OTVARANJU

Slide

POSETIOCI NA OTVARANJU

Slide

POSETIOCI NA OTVARANJU

DRAGOLJUB DAMLJANOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh