Gradovi

Otvoreno najveće klizalište u Beču

Otvoreno najveće klizalište u Beču

BEČ – Ispred Većnice sinoć je otvoreno najveće klizalište pod vedrim nebom u Beču, koje je na raspolaganju građanima do 6. marta.

Pod nazivom „21.Ledeni san“ postavljeno je klizalište na površini od oko 8.000 kvadratnih metara, koje je već prilikom otvaranja privuklo na hiljade klizača.

Pored ogromnog klizališta ispred Većnice, u parku napravljena je trasa, koja krivuda kroz romantične kutke, okružene prirodom i bistama poznatih ličnosti.

Takođe je, po prvi put, uspostavljena vežbaonica za kuglanje na ledu.

„Ledeni san“ je otvoren svakog dana za klizače od 9 do 22 sata, a cena za klizanje ove godine je skuplja za jedan evro. Tako odrasli plaćaju 7,50 evra, a deca 5,50 evra.

Tokom dana škole, obdaništa imaju slobodan ulaz.

Ko ne poseduje sopstvene klizaljke može ih iznajmiti, pošto je obezbeđeno 2.000 pari.

Prošle godine „Ledeni san“ posetilo je oko 700.000 ljudi, čime je postignut rekord, koji bi ove godine mogao biti oboren.

Ispred bečke Većnice gradske vlasti redovno organizuju zanimljiv sadržaj, koji privlači Bečlije, ali i brojne turiste.

Tako se pred Božić održava Božićna pijaca, a leti veliki bioskop pod vedrim nebom, a na filmskom platnu se prikazuju operete uz brojne kulinarske specijalitete iz više zemalja.

Redovnim sadržajem bečke vlasti privlače publiku na trg koji je postao omiljeno sastajalište mladih i starih u svako godišnje doba.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh