Gradovi

Pajtić o „tajnim ugovorima“

Pajtić o „tajnim ugovorima“

BEOGRAD – Lider DS Bojan Pajtić ponovo je danas optužio aktuelnu vlast da sklapa tajne ugovore kako bi nešto prikrila. Pajtić je kao primere naveo ugovore o Železari Smederevo, Beogradu na vodi i Er Srbiji, i dodao da tri najvažnija ugovora o Er Srbiji nisu objavljena.

Šteta od tajnih ugovora skopljenih u poslednje četiri godine je, tvrdi Pajtić, 997 milijardi dinara, dok je „indirektna šteta od ugovora čije je važenje 30 godina neizračunljiva u ovom trenutku“.

„Tajni ugovori su takvi da bi se nešto prikrilo i slilo u privatne džepove. Insistiramo da se svi ugovori obznane“, rekao je Pajtić na konrferenciji za novinare.

On je istakao da će DS pripremiti zakon o apsolutnoj javnosti svih podataka „od lokalnih samouprava do republičke vlade“.

Novinarka Studija B pokušala je da postavi pitanja lideru DS, ali nije dobila odgovor kakav je očekivala.

Naime, na njenu konstataciju da već dva meseca bezuspešno pokušava da dobije odgovor na neka pitanja, i molbu da joj odgovori na pitanje u vezi sa Fondom za kapitalna ulagnja Vojvodine, čiji je bivši direktor uhapšen, Pajtić ju je prekinuo i rekao:

„Odmah ću vam odgovoriti, pošto pretpostavljam da kao novinarka umete da rukujete internetom, sve imate na internetu. Nema potrebe za tim pitanjem“.

Novinarka ga je zatim upitala šta je sa Šidom i Belom Crkvom, a Pajtić je odgovorio:

„To su opštine u Vojvodini“.

„Znate šta vas pitam“, rekla mu je novinarka, a Pajtić je rekao:

„Za to smo rekli samo preko suda“.

Upitan kada će se znati na koji način će DS izaći na predstojeće izbore, Pajtić je odgovorio da očekuje da to bude poznato do kraja sledeće nedelje.

Kad je reč o narednom sastanku sa liderom SDS Borisom Tadićem, Pajtić je rekao da između njih postoji stalna komunikacija, kao i da demokrate razgovaraju i sa Sašom Radulovićem, manjinskim partijama i drugima.

Komentarišući polemike oko saradnje Srbije i NATO-a u javnosti, rekao je da DS nije za članstvo u toj alijansi, ali smatra da je dobro što vlast sa ljudima iz NATO-a razgovara i dogovara se.

Upitan šta misli o ideji da se i pripadnicima ruskog humanitarsnog centra u Nišu da diplomatski imunitet, Pajtić je rekao da humanitarcima takva vrsta statusa ne treba.

Foto Tanjug, T. Valič

Preview

BOJAN PAJTIC

Slide

BOJAN PAJTIC

Slide

BOJAN PAJTIC

Slide

DRAGAN SUTANOVAC

Slide

BOJAN PAJTIC

BOJAN PAJTIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh