Gradovi

Papa: Sa đavolom nema dijaloga

EKATEPEK, Meksiko – Papa Franja pozvao je danas stanovnike Meksika da svoju državu pretvore u obećanu zemlju, gde ne postoji potreba da se emigrira ili žali za žrtvama „trgovaca smrću“, preneo je AFP.

Papa rođen u Argentini uputio je ovaj poziv tokom mise na otvorenom, pred oko 300.000 vernika u Ekatepeku, predgrađu meksičke prestonice, gde su nasilje vezano za drogu, ubistva i otmice svakodnevica.

Papa Franja je imao jasnu poruku za okupljene: „Sa đavolom, nema dijaloga“.

Kako se saopštila Konferencija biskupa u Meksiku, oko 300.000 karata je podeljeno, a oko dva miliona ljudi duž puta pozdravljalo je prolazak konvoja vozila u kome se nalazio papa, do velikog polja gde je održana misa,

Vernici su bacali latice cveća dok je papa prolazio i mahali pom-pom loptama u žutim i belim bojama vatikanske zastave, naveo je AP.

Papa je stigao sa porukom ohrabrenja za stanovnike oblasti gde je stopa ubistava, naročito žena, toliko visoka da je meksička vlada izdala specijalno upozorenje prošle godine.

Sa 1,6 miliona stanovnika, Ektapek je mesto gde bande trgovaca drogom caruju među siromaštvom, nezaposlenošću i nekažnjivošću.

Skretanje pažnje na trgovinu drogom i nasilje u vezi sa njom je centralna tema papine petodnevne posete Meksiku.

AP Photo/Gregorio Borgia

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh