Gradovi

Papu Franju vernici vukli za odoru, a on im poručio da ne budu sebični

LONDON – Papa Franja je, tokom posete Meksiku, pokazao retke znake iziritiranosti nakon što su ga vernici u gomili vukli za ruke i odoru i oborili ga, prenose danas britanski mediji.

On je na stadionu u zapadnom meksičkom gradu Moreli juče pozdravio vernike tokom mise na otvorenom koju je služio za mlade, kada ga je jedna žena iz gomile povukla za odoru zbog čega je pao preko muškarca u invalidskim kolicima koji se nalazio ispred njega, prenosi „Dejli mejl“.

Papa se pridigao i poljubio u glavu čoveka na koga je pao, ali nije mogao da sakrije iznerviranost.

„Šta vam je, ne budite sebični“, uzviknuo je papa Franja na španskom, žustro gestikulirajući pred okupljenim vernicima koji su se gurali u žarkoj želji da dodirnu vrhovnog poglavara Rimokatoličke crkve.

Zatim se udaljio za nekoliko koraka i mahao ljudima još par minuta pre nego što je otišao.

Papa se pretposlednjeg dana posete Meksiku gradom provezao u svom „papamobilu“, dok ga je na hiljade ljudi uz usklike pozdravljalo mašući vatikanskim zastavama.

Cilj mu je bio da mlade Meksikance ohrabri da ne podlegnu iskušenju da prodaju drogu ili da se pridruže kriminalnim gangovima, već da umesto toga pomognu u osnaživanju svojih zajednica.

(L’Osservatore Romano/Pool Photo via AP)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh