Gradovi

Pastor: Vanredni izbori zajedno sa pokrajinskim i lokalnim

NOVI SAD – Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor očekuje da vanredni parlamentarni izboru budu održani istovremeno sa pokrajinskim, koji, prema propisanim rokovima, moraju biti između 22. aprila i 22. maja.

„Trudiću se da pokrajinski izbori budu održani u propisanim rokovima, da bi se sačuvao integritet i ugled pokrajinske skupštine. U tom smislu, izbori se ne mogu održati ni pre 22. aprila, ni posle 22. maja“, rekao je Pastor Tanjugu.

Pastor, koji kao predsednik Skupštine Vojvodine raspisuje pokrajinske izbore, naveo je da će se oko termina održavanja izbora obaviti konsultacije i da je jedino racionalno da svi izbori budu istog dana.

Pastor, koji je i lilder Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), kaže da će ta stranka samostalno nastupiti na pokrajinskim i republičkim izborima.

„To je naša strateška odluka i mi je primenjujemo poslednjih godina, i nema nijednog razloga da od nje odstupimo. A šta će biti posle toga, ne znam. Prvo treba skočiti pa reći hop“, rekao je Pastor.

Komentarišući odluku o raspisivanju izbora, Pastor kaže da je to politička odluka, koja je realnost.

„Svakako će biti izbora, da li će biti dva u jedan ili tri u jedan, to je svejedno. Ako premijer oseća da je to za njega sa političkog, moralnog i svakog drugog aspekta odluka koju treba da povuče, ja to prihvatam i poštujem kao realnost“, rekao je Pastor.

Foto Tanjug, J. Pap (arhiva)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh