Gradovi

Pavel: CG da bude ponosna na postignuto

PODGORICA – Crna Gora ima puno pravo da bude ponosna na sva dostignuća koja je ostvarila u prvoj deceniji nezavisnosti, ocenio je predsedavajući Vojnog komiteta NATO, general Petr Pavel na sastanku s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Đukanović je kazao da Crna Gora, uz partnersku pomoć, kroz reforme gradi efikasan sistem koji će biti kompatibilni deo NATO bezbednosnog okvira.

„On je istakao da je poziv za članstvo u NATO ne samo priznanje Crnoj Gori za ostvarene rezultate, već i ohrabrenje za region, bez čije stabilnosti ne može biti ni sigurne evropske bezbednosti. Izrazio je uverenje da će kontinuitet u ispunjavanju obaveza s naše strane ohrabriti članice Alijanse da u predviđenom roku završe proces ratifikacije“, navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Pavel je, kako se dodaje, ocenio rezultate izvrsnim.

„On je istakao da je to put koji izvesno vodi Crnu Goru do članstva u EU i NATO-u. Posebno je naglasio da je Vojska Crne Gore postigla odličan napredak u reformama“, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kako se navodi, Pavel je poručio da NATO samo želi da proširi bezbednost u regionu i da sa svima koji to žele gradi dobre odnose.

„Mi smo na istoj liniji razmišljanja, što nam olakšava da na pragmatičan i realističan način ostvarimo naše ciljeve“, rekao je Pavel, prenosi RTCG.

Foto Tanjug/Video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh