Gradovi

Petković: Prijem Kosova u UEFA je politički naređen

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Petković rekao je danas da ga prijem kosovskog saveza u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) nije iznenadio.

BEOGRAD – Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Petković rekao je danas da ga prijem kosovskog saveza u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) nije iznenadio.

„U mojim godinama kada mi neko postavi tako pitanje odgovor je da sam to znao od prvog dana kada se sve ovo izdešavalo, ali moram da kažem da se FŠ stvarno borio lavovski, ali sve ovo nema veze sa sportom. To je politička stvar koja je došla negde iz daljine i koju je neko naredio. I kao što smo primili sve ono što se dešavalo odozdo, tako bi trebalo da primimo i ovo. Mislim da je prijem Kosova u UEFA „kap u slapu vode“, rekao je Petković Tanjugu.

Prema njegovim rečima iluzorno je nadati se da Savez može nešto da uradi da bi se ova odluka promenila.

„Pa država ne može ništa da napravi, e ne Savez. Iluzorno je da se nadamo nečemu što je negde određeno i naređeno da se sprovede. Sve skupa je „smešno“. Pa videli ste stvar oko Stututa, to su bili probni baloni koji su se dali do trenutka kada je to trebalo da se napravi“

Petkovć smatra da prijem Kosova u UEFA neće ostaviti nikakve posledice po srpski fudbal.

„Neće biti posledica, kao što ih nije bilo ni u politčkom, ni u običnom životu. Sve će ići ovako kako ide. Kosovo će se takmičiti u Ligi Evrope, biće u UEFA i FIFA. O nekom strucnom delu zaista nema potrebe pričati, znamo koji je to kvalitet. Bolje da to zaboravimo, nego da o tome pričamo“, zaključio je Petković.

FS Kosova postao je danas 55. član UEFA posle tajnog glasanja na Kongresu u Budimpešti, iako je prethodno odbijena promena Statuta kako bi se primile zemlje koje su nepriznate od Ujedinjenih nacija.

Odluka o prijemu kosovskog saveza znači da će uskoro postati i članica FIFA, kao i da će klubovi i reprezentacije moći da igraju zvanične utakmice u evropskim takmičenjima, a očekuje se da će igrati i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh