Gradovi

Planiran red letenja na aerodromu

BEOGRAD – Avio saobraćaj na Aerodromu Nikola Tesla od jutros se odvija prema planiranom redu letenja, a zbog snega koji pada, zimski štab Aerodroma neprekidno je aktivan je kako bi omogućio bezbedno i sigurno obavljanje avio-saobraćaja.

Kako je navedeno u saopštenju Aerodroma, u trenutnim vremenskim uslovima i avioni se moraju posebno pripremiti za let prskanjem specijalnim hemijskim sredstvima čija je uloga da odmrznu zaleđene površine na avionu i spreče zaleđivanje do trenutka poletanja.

Zimski štab Aerodroma raspolaže najmodernijom opremom za čišćenje snega, a veličina voznog parka omogućuje da deluju brzo i istovremeno na svim potrebnim lokacijama, pa poletno-sletna staza dužine 3.400 metara i širine 45 metara u potpunosti se očisti od snega za osam do 10 minuta, stoji u saopštenju.

Tokom snežnih padavina, pista, rulna staza i platforme sa pozicijama za parkiranje vazduhoplova redovno se kontrolišu i proverava se prisustvo snega i leda radi stvaranja uslova za neometano i bezbedno odvijanje saobraćaja.

Foto Tanjug, T. Valič/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh