Gradovi

Počelo suđenje zbog napada na srpske mladiće

KOSOVSKA MITROVICA – U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, pred većem za maloletnike kojim će predsedavati sudija Euleksa Nuno De Madeuira, danas bi trebalo da počne suđenje šestorici maloletnika albanske nacionalnosti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Ova šestorica albanskih maloletnika okrivljeni su da su 9. aprila 2015. godine, došavši iz južnog dela Kosovske Mitrovice, napali prvo fizički, a zatim i noževima trojicu srpskih mladića među kojima je bio i maloletni Nikola Saveljić koji je tada teško povređen.

Euleksov tužilac Paskal Parsuns ih tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, raspirivanje verske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti, krađu i pretnju, javio je mitrovički Radio Kontakt plus.

Pozivajući se na izvore iz istrage Kontakt plus javlja da je ova grupa maloletnika, koja je već od ranije poznata policiji, optužena i da je 27. maja 2015. godine noževima i pištoljem napala još trojicu Srba u blizini perionice automobila, u ulici Kolašinskoj kod Tri solitera, a kasnije u ulici Kralja Petra Prvog skidala srpske zastave i noževima i repetiranim pištoljem pretila prisutnim građanima.

Suđenje je planirano da se održi prema izvorima iz suda od 2. do 10. februara, a oštećene srpske mladiće će pred sudom zastupati njihovi roditelji.

Foto Tanjug, video/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh