Gradovi

Počeo 7. Green fest

BEOGRAD – Projekcijom višestruko nagrađivanog dokumenatrnog filma “Harmonija sa deponije” i dodelom nagrada pobednicima takmičarskog filmskog programa, sinoć je u punoj sali Doma omladine Beograda svečano otvoren 7. Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“, koji će trajati do 18. novembra.

Za nagrade festivala takmičilo se čak 145 filmova iz 98 zemalja.

Najbolji omladinski film i najbolji film festivala je “Eat me” reditelja Iline Perianove iz Bugarske, dok je nagrada za najbolji film o prirodi pripala Sirilu Kornuu iz Francuske za ostvarenje “Baobabs Between Land And Sea“.

Nagrada za najbolji srpski film dodeljena je Draganu Gmiziću za “Ravnica bez ptica?”, a najbolji animirani film je nemačko ostvarenje “Benu”.

Najbolji kratki film festivala je “Nordlys” Paula Fereire iz Portugala, a najbolji film do jednog minuta je “There is a place” ukrajnskog autora Denisa Kušnarova.

Organizatori su zadovoljni posetom prvog dana festiovala, a publika je imala priliku da pogleda takmičarske filmova, kao i film “Hvatanje sunca” u izvršnoj produkciji Leonarda Dikaprija.

Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenih kapaciteta sala potrebno izvršiti rezervaciju putem sajta www.greenfest.rs <http://www.greenfest.rs/>.

www.freeimages.com/ Junior Gomes

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh