Gradovi

Početak izgradnje kineske firme Mai Ta sredinom marta

OBRENOVAC – Izgradnja kineske fabrike Mai Ta, koja se bavi proizvodnjom automobilskih delova i motora, i u kojoj bi trebalo da bude zaposleno 1.400 radnika, počeće 19. marta, najavio je danas u Obrenovcu gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Projekat vredi 60 miliona dinara i zaposliće 1.400 radnika iz Obrenovca i Beograda, rekao je Mali u Obrenovcu i istakao da je to potvrda da je Srbija na dobrom putu da privuče strane investitore.

Fabrika, koja će biti smeštena u Bariču, biće izgrađena 2017. godine, za kada je najavljen i početak proizvodnje, a do tada bi trebalo već da zaposli 770 ljudi.

Mali, koji je u Obrenovcu promovisao projekat izgradnje fabrike, najavio je da će premijer Aleksandar Vučić 19. marta, kad će zvanično početi izgradnja fabrike, položiti kamen temeljac sa francuskim predstavnicima ove kompanije.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je naglasio da neće biti stranačkog zapošljavanja i da se posao neće dobijati rodbinskim vezama.

„Ovo je ekonomska renesansa našeg grada. Svi mi predvođeni našim predsednikom vlade želimo da makete postanu stvarnost“, izjavio je Čučković.

Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh