Gradovi

Počinje distribucija 1.300 bebi-paketa

BEOGRAD – Mame koje nisu dobile bebi-pakete mogu da se jave bolnicama gde su se porodile i da ih preuzmu, jer danas počinje distribucija 1.300 bebi-paketa, izjavila je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić.

Đurić je podsetila da je krajem prošle godine potpisan ugovor sa 14 društveno odgovornih kompanija o donaciji za bebi-pakete koji sadrže oko 20 proizvoda.

Objasnila je da paketi nisu standardni i da se sadržina menja u zavisnosti od donatora koji se priključuju akciji.

„Zahvaljujući angažovanju gradonačelnika, koji je okupio društveno odgovorne kompanije, odazvao nam se veliki broj firmi, a broj se povećava iz dana u dan“, rekla je Đurić i dodala da bebi-paket sadrži artikle koji su bebi potrebni odmah po izlasku iz porodilišta, preonosi Beoinfo.

Govoreći o smanjenju liste čekanja za vrtiće, Đurić je istakla da se nada da će biti ostvareno obećanje da će do kraja mandata ove gradske vlasti biti ukinute liste čekanja za vrtiće.

Podsetila je da je opština Čukarica nedavno odvojila dva prostora gde će biti smešteni vrtići, a da se u naredna dva meseca očekuje još tri ili četiri nova prostora za mališane, čime bi lista čekanja još više bila smanjena.

Foto Tanjug, T. Valič, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh