Novosti online

Под којим условима настаје снег?

Када је атмосферска температура на тачки замрзавања или испод ње и када је влажност ваздухаминимална: Хоће ли резултат хладног времена бити снег зависи највише од температуре, али не нужно од оне коју ми осећамо на тлу. Снег настаје када је атмосферска температура на тачки замрзавања или испод ње и када је влажност ваздуха минимална. Уколико је температура на тлу на тачки замрзавања или испод ње, снег ће стићи до земље.

Међутим, то се може догодити и када услови на тлу нису такви. У том случају, снежне пахуљице ће почети да се топе чим достигну овај слој високе температуре; отапање ствара испарење које хлади околни ваздух око снежне пахуљице, а то хлађење зауставља топљење. Правило је да се снег неће формирати уколико је температура на земљи барем 5 степени Целзијуса.

Иако може бити претопло за снег, никада не може бити превише хладно за снег. Снег се може створити чак и на невероватно ниским температурама, докле год постоји неки извор влаге и неки начин за хлађење ваздуха. Истина је, међутим, да се већина обилних снежних падавина јавља када је ваздух релативно топао близу земље, обично око минус девет степени Целзијуса или топлије, пошто топлији ваздух може да садржи више водене паре.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh