Gradovi

Pojačane mere bezbednosti pred izricanje presude Ivanoviću

KOSOVSKA MITROVICA – U Euleksu je potvrđeno Tanjugu da će danas biti izrečena presuda u slučaju koji se vodi protiv Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašciha i još trojice Srba.

Portparol Euleksa Dane Koruga izjavio je Tanjugu da će presuda Ivanoviću, Delibašiću i još trojici Srba biti izrečena danas u 10 časova u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici.

„Tokom sednice pristup medijima biće ograničen i mere bezbednosti biće podignute“, rekao je Koruga.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Dragoljub Delibašić, advokat Ilija Vujačić, pravnik Nebojša Vujačić i profesor Aleksandar Lazović, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Ivanovićeva porodica očekuje oslobađajuću presudu. Njegova supruga Milena Ivanović Popović kaže za Tanjug da porodica i posle svega veruje u pravdu i očekuje oslobađajuću presudu.

„Svaka druga presuda značila bi skandal za Euleks i početak kraja njihove misije koja bi donošenjem eventualno neke druge političke odluke pokazala da nije u stanju da obavi svoj osnovni zadatak, a to je da svima nama obezbedi pravnu i svaku drugu sigurnost“, rekla je Ivanović Popović.

I advokat Nebojša Vlajić izjavio je ranije Tanjugu da očekuje oslobađajuću presudu, koja je jedino moguća u situaciji kada tužilac, kako je ocenio, nije ponudio nijedan dokaz za navode optužnice.

Ivanović i Delibašić se nalaze u kućnom pritvoru, dok ostala trojica Srba suđenje dočekuju braneći se sa slobode.

Ukupno je 81 svedok saslušan je u sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.

Foto Tanjug, BOKI/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh