• BG

  Policija sprečila protest ispred ambasade SAD u Beogradu

   

   

  Policija je u Beogradu sprečila protestno okupljanje ispred ambasade SAD, koji je zbog američke politike prema Kosovu i Srbiji organizovao Pokret Srbije Gerila, javio je Radio Slobodna Evropa.

  Jedan od organizatora protesta rekao je za RSE) da je policija sprečila održavanje skupa pošto su učesnici protesta poneli pirotehnička sredstva, dimne bombe i baklje, a nije bilo tehničara koji bi to kontrolisao.

  Pozivajući se na policijski izveštaj, ambasada SAD u Beogradu upozorila je ove nedelje svoje državljane da će kod njene zgrade u subotu uveče u 20.00 biti održane demonstracije protiv politike SAD prema Srbiji i Kosovu.

  Ambasada je američkim gradjanima savetovala da izbegavaju deo grada oko zgrade ambasade, da prate izveštaje medija, da „izbegavaju masu“ i demonstracije i da paze šta se dešava oko njih.

  Državljanima SAD je preporučeno i kako da se obrate ambasadi za pomoć ukoliko im bude potrebna.

  Prenoseći upozorenje ambasade SAD, nekoliko beogradskih medija navelo je da je pokret Gerila nepoznat javnosti i da se jednom pojavio u „slobodnoj zoni“ opozicionog protesta „Jedan od pet miliona“ u centru Beograda.

  Predsednik tog pokreta privodjen je prošle godine zbog komentara protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a pokret se oglašavao i protiv opozicije, piše u izveštajima medija.

  Beta/Slobodna Evropa

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com