Gradovi

Poljska zadovoljna razgovorom sa Kameronom

Poljska je zadovoljna ishodom rezultata razgovora o predloženom sporazumu između Evropske unije i Velike Britanije sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, koji se nalazi u poseti Varšavi, izjavio je danas lider poljske vladajuće stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski.

VARŠAVA – Poljska je zadovoljna ishodom rezultata razgovora o predloženom sporazumu između Evropske unije i Velike Britanije sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, koji se nalazi u poseti Varšavi, izjavio je danas lider poljske vladajuće stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski.

„Zaista smo postigli veoma, veoma mnogo i zadovoljni smo“, rekao je Kačinjeski obraćajući se novinarima odmah nakon sastanka sa Kameronom, preneo je Rojters.

„Poljska je… dobila veoma mnogo, potpunu bezbednost, iznad svega, za sve one koji se nalaze sada u Britaniji, ali i oni koji imaju decu u Poljskoj će i dalje imati beneficije, one će biti prilagođene, ali će ih u svakom slučaju dobijati“, rekao je Kačinjski.

Britanija je početkom godine ukinula pravo radnicima, koji dolaze iz drugih zemalja članica Evropske unije, koji dodu da rade u toj zemlji, da tokom prva tri meseca boravka dobijaju naknadu za nezaposlene.

Pokrenuta je i rasprava o izmenam zakona EU o migracijama radne snage kako bi se sprečilo da radnici iz zemalja istočne Evrope podižu dečji dodatak i šalju ga u domovinu.

Pre današnjeg susreta, premijeri Poljske i Britanije razgovarali su tefonom o migraciji radne snage početkom januara.

Kameron je ranije izjavio da je Britanija pogrešila kada je otvorila svoje tržište rada za državljanje novih država članica odmah po njihovom ulasku u evropski savez.

AP Photo/Czarek Sokolowski

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh