• Tv Program

  Поништена приватизација Радио Ваљева

  Министарство привреде Србије одлучило је да раскине уговор о приватизацији Радио Ваљева, јавиле су данас независне интернет новине Kolubarske.rs. Министарство привреде је 8. августа раскинуло уговор о приватизацији, а поступак поништења приватизације спроведен је у Агенцији за привредне регистре Србије (АПР) 22. августа 2017. године.

  Радио Ваљево је почетком октобра 2015. године купила Дорис Аћимовић из Београда, која је излицитирала 17.400 евра, односно 15 пута вишу цену од почетне, која је износила 1.200 евра за сто одсто капитала, који је био у власништву Града Ваљева.

  Убрзо по приватизацији, сви запослени, њих 16, напустило је ту медијску кућу, а неки од њих су своја потраживања наплаћивали судским путем.

  Када се Радио Ваљево, по одлуци Градске управе, исељавао из зграде у којој је био од оснивања, његови купци су скинули све, од радијатора и цеви за грејање до електричних утичница, преносе Колубарске.рс.

  Додаје се да је нејасно шта се десило са „Штудеровом“ опремом из три студија за коју се претпоставља да је продата.

  Радио Ваљево је основано 27. новембра 1967. године као најстарија електронска медијска кућа у Колубарском округу.

  Важило је за једну од најопремљенијих и најбољих државних радио станица у Србији.

  Ово је други случај поништавања приватизације бивших медијских јавних предузећа

  Наиме, почетком године поништена је приватизација Радио-телевизије Крагујевац, и наплаћена банкарска гаранција од Радоице Милосављевића, крушевачког бизнисмена који је у октобру 2015, уз још седам медија, купио крагујевачку телевизију.

  У одлуци о раскиду уговора о продаји РТК Министарство привреде је навело да купац није извршио уговорену обавезу исплате зарада, инвестирања 150.000 евра и достављања ревизорског извештаја.

  Град Крагујевац је у јуну преузео власништво над РТК, како се наводи, до стицања услова за нову приватизацију за коју је предвиђен рок од шест месеци.

  Закон о јавном информисању забрањује државно власништво над медијима.

  Аутор: Бета ИзворИнсајдер

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com