Novosti online

Поништено такмичење из биологије

Актив наставника биологије Београда поништио је општинско такмичење из биологије, због неодговарајућег садржаја тестова. На републичко такмичење пласирао се само један београдски основац, па ће наставници биологије ове године бојкотовати више нивое овог надметања, уколико буду организовани.

То је одлучено на састанку Актив наставника биологије одржаном у уторак увече у београдској основној школи „Дринка Павловић“.

Наставници ће предложити Министарству просвете, науке и технолошког развоја да свим учесницима такмичења подели дипломе које су посебно значајне осмацима јер носе додатне бодове приликом упис у средњу школу.

Пролазност на тесту била је свега 0,4 одсто. Тачније, од 11.333 основаца који су решавали тест из биологије на окружно надметање пласирало се само њих 44, подаци су које је на састанку изнео професор др Жељко Томановић, декан Биолошког факултета и члан УО Српског биолошког друштва (СБД).

Због свега овога, београдски наставници тражили су од организатора такмичења, тачније од Српског биолошког друштва, да аутора теста позове на одговорност.

Према њиховим сазнањима, тестове је састављала професорка методике Биолошког факултета Јелена Станисављевић уз подршку једног професора из средње школе. Ниједан предавач запослен у основној школи није учествовао у смишљању питања. Декан Томановић присутнима је саопштио да професорка Станисављевић „стоји иза тестова и сматра да су у складу са планом и програмом.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗАДЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh