Gradovi

Ponuđena nagrada za informacije o napadima u Kelnu

BERLIN – Tužioci u Kelnu ponudili su danas nagradu od 10.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja ili identifikovanja onih koj su izvršili seksualne napade i krađe tokom novogodišnje noći.

Portparol tužilaštva u Kelnu Ulrih Bremer saopštio je da su do sada dobili 652 krivične prijave vezane za to veče, kada su grupe pijanih mušaraca opisanih uglavnom kao „Arapi ili Afrikanci sa severa“ napadali građane, najčešće žene na glavnoj železničkoj stanici.

Bremer je AP-u rekao da se najmanje 331 prijava odnosila na seksualne napade, uključujući dva silovanja. Javilo se ukupno 739 žrtvi, uglavnom žena, od koih su 430 rekle da su bile izložene nekoj vrsti seksualnog napada.

Portparol je rekao da su vlasti pregledala 360 sati video snimaka i ispitale 120 svedoka. Policija je pozvala sve koji imaju bilo kakav video snimak ili fotografiju sa lica mesta da ih pošalju na njihov vebsajt.

Razmere i priroda ovih napada kao i činjenica da su neki od osumnjičenih tražioci azila, podstakli su debatu širom Nemačke o tome koliko je zemlja sposobna da integriše izbeglice.

Bremer je rekao da su vlasti optužile 13 muškaraca za krađu, razbojništvo, preprodaju kradene robe i opiranje hapšenju. Petorica od njih su u pritvoru.

Broj optuženih će verovatno porasti narednih dana kako policija bude dostavljala nalaze tužiocima.

AP Photo/Martin Meissner

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh