Gradovi

Popović: Potrebna kancelarija za saradnju s Rusijom

BOGATIĆ – Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da će se SNP i njeni koalicioni partneri zalagati da buduća Vlada Srbije oformi Kancelariju za saradnju sa Rusijom.

Ta kancelarija će pomagati domaćim privrednicima da povećaju izvoz u Rusiju, rekao je Popović tokom posete poljoprivrednom gazdinstvu Živka Rakića u Banovom Brdu kod Bogatića.

On smatra da Srbija ima istorijsku šansu da poveća izvoz u Rusiju posle sankcija koje je ova zemlja uvela Evropskoj uniji i Turskoj.

„Kada sam pre neki dan bio na pijaci u Moskvi, video sam da na tezgama gde su nekada stajale jabuke iz Turske – sada stoje jabuke iz Srbije“, rekao je Popović, kako se navodi u saopštenju SNP i dodao da je rusko tržište gladno proizvoda iz Srbije.

Prema njegovim rečima, srpski poloprivrednici treba da imaju veću podršku države da bi izvezli svoje proizvode na rusko tržište, i to je ono na čemu će koalicija okupljena oko SNS i buduća vlada snažno raditi.

Popović je zajedno sa koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista razgovarao sa poljoprivrednicima i građanima Bogatića, napominje se u saopštenju.

Foto/Info služba SNP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh