Gradovi

Popović sa Kosačovim o izborima u Srbiji

BEOGRAD – Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović razgovarao je danas u Moskvi sa predsednikom Odbora za spoljne poslove u Gornjem domu ruskog parlamenta Konstantinom Kosačovim o predstojećim izborima u Srbiji, saopšteno je iz te stranke.

SNP navodi da je Kosačov istakao da Rusija sa pažnjom prati događanja u vezi sa predstojećim izborima i da se nada da će posle izbora zvanični Beograd još više ojačati institucionalne kapacitete za razvoj bliže i intenzivnije saradnje sa Rusijom.

Istovremeno, Popović je istakao važnost razvoja ekonomske saradnje dve zemlje gde, kako je naveo, postoji velika šansa za rast izvoza srpskih proizvoda na rusko tržište, dodaje se u saopštenju.

Popović je takođe podsetio da Srbija ima povlašćeni status u ekonomskim odnosima sa Rusijom koji, kako smatra, u ovom trenutku ne koristi u dovoljnoj meri.

Kosačov i Popović su se saglasili da nekontrolisani priliv migranata na evropski kontinent predstavlja veliku bezbednosnu, ali i identitetsku pretnju za čitavu Evropu.

„Nepostojanje zajedničke evropske strategije za pristup ovom problemu, navodi Srbiju da vodi samostalnu i suverenu migrantsku politiku, stavljajući na prvo mesto bezbednost svojih građana“, rekao je Popović.

On je istakao da Srbija treba da zaštiti svoje granice, onako kako je to uradila većina članica EU, da postaviti fizičke barijere i ojača njihovu kontrolu uz pomoć vojske, kako bi se zaustavio nekontrolisani priliv migranata na teritoriju Srbije.

Foto Tanjug, S. Radovanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh