Gradovi

Popularnost premijera Oreškovića raste

ZAGREB – Najnovije istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, pokazalo je zanimljive trendove na hrvatskoj političkoj sceni, pa je tako premijer Tihomir Orešković sve popularniji, popularnost nezavisne liste Most pada, a kao najnegativniji političari ocenjeni su Tomislav Karamarko, Zoran Milanović, Božo Petrov.

Istraživanje sprovedeno između prvog i trećeg marta pokazalo je da je HDZ-ova Domoljubna koalicija prva s izborom od 31,4 odsto glasova (u odnosu na 32,7 odsto), dok je SDP-ova koalicija Hrvatska raste na drugom mestu s izborom od 30,9 odsto (u odnosu na februarskih 32,3 odsto).

Most nezavisnih lista i dalje je na trećem mestu s izborom od 8,9 odsto (u odsnosu na pre mesec dana kada je taj procenat iznosio 9,1, a početkom januara 11,7, odnosno 15,4 odsto pre tri meseca, što je bio i zenit izborne podrške.

Najpopularnija među političarima je i dalje predsednica Kolinda Grabar Kitarović s izborom od 20,1 odsto prema 24,6 odsto iz februara.

Premijer Tihomir Orešković zabeležio je značajan porast izbora za najpozitivnijeg hrvatskog političara i sa 16,5 odsto je sada na drugom mestu u odnosu na 9,9 odsto iz februara.

Vrh liste negativnog doživljaja hrvatskih političara uverljivo i već poprilično dugo drže dva lidera vodećih hrvatskih političkih stranaka: Tomislav Karamarko i Zoran Milanović, a na četvrtom Božo Petrov, preneli su hrvatski mediji.

Inače, među prvih 10 najnegativnijih su i Kolina Grabar Kitarović, Vesna Pusić, Zlatan Hasanbegović…

Istraživanje je pokazalo da vladu podržava 52 posto građana, ne podržava 30.

Predsednica je za svoj rad dobila vrlo čvrstu trojku, odnosno 3,31 prema 3,47 u februaru, a Sabor je za svoj rad dobio ocenu 2,28.

AP Photo/Markus Sćreiber

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh