Gradovi

Popusti i do 30 odsto za crnogorsko primorje

BEOGRAD – Crnogorsko primorje tokom predstojeće letnje sezone gostima će ponuditi nove smeštajne kapacitete i sadržaje, a tokom sajma u Beogradu posetiocima se nude popusti za letovanje koji iznose i do 30 odsto, izjavila je danas Tanjugu direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

„Prvi dan na Sajmu turizma u Beogradu protekao je dosta uspešno i verujem da ćemo i narednih dana imati priliku da širokoj publici predstavimo kompletnu ponudu Crne Gore. Lokalne turističke organizacije i turistička privreda pažljivo priprema pakete koje će predstaviti zaintersovanima“, rekla je Kukavičić.

Kako je kazala, u Crnoj Gori ove godine u odnosu na prethodnu biće novih smeštajnih kapaciteta, novih sadržaja, brojnih kulturno-zabavnih manifestacija i programa, koji će trajati sve do oktobra.

Kako je kazala, pored letnje turističke sezone, u ponudi su i paketi koje je turistička privreda pripremila, i već od marta biće ponuđeni popusti za produžene vikende.

„Svi oni koji dođu na sajam imaće priliku prvo da vide šta je u ponudi a to su planinarenje, brojne tematske rute, gastronomska kuhinja, pića…Verujem da će svi koji dođu iskoristi priliku ranog bukinga i sajamskih popusta koji su pripremljeni“, rekla je Kukavičić.

Ona je navela da je celo crnogorsko primorje pripremilo sajamske popuste zavisno od hotelske grupe i oni se kreću čak i do 30 odsto.

„Inače, Crna Gora kao destinacija ima ponudu koja je prilagođena gostima različitih platežnih struktura pa tako u Crnoj Gori u samom špicu u privatnom smeštaju možete da nađete krevete od 8 evra do stotine evra, zavisno od kvaliteta turističke ponude“, rekla je ona.

Takođe je kazala da su cene u vanpasionskoj ponudi u ovom trenutku niže nego u Srbiji i da se u odnosu naprethodnu godinu nisu menjale.

„Svi koji žele da dođu, nadamo se da će se vratiti zadovoljni kako sa aspekta kvaliteta, tako i cene“, rekla je ona.

Govoreći o tome što turisti usled turbulencija koje se dešavaju izbegavaju letovanje u nekim državama gde su ranije letovali, ona je kazala da za turizam kao granu bilo kakve turbulencije i krize nisu dobre, ali da je činjenica da turisti koji biraju mirne, sigurne destinacije.

„Prošle godine imali smo interesovanja zapadnoevropskih trižišta, ali i gostiju iz Rusije“, rekla je Kukavičić i dodala da se očekuje i predstojeća uspešna turistička sezona.

Govoreći o zajedničkom nastupu zemalja regiona, ona je kazala da je to veoma važno i da Crna Gora i Srbija imaju odličnu turističku saradnju, koja se između nacionalnih turističkih organizacija i ministarstava u prethodnom periodu unapređivala iz godine u godinu.

„Imali smo zajednički nastup kada je u pitanju trižište Kine, zatim u Abu Dabiju, Azerbejdžanu, zatim u okviru inicijative centralno evropskih zemalja…“, rekla je ona.

Cilj je da se saradnja nastavi i da kao zemlje regiona podignemo kvalitet ponude, da je objedinimo i verujem da ćemo kao region imati pozitivne rezultate, istakla je sagovornica Tanjuga.

Budući da će Crna Gora iduće godine biti zemlja partner na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, ona je kazala da Turistička organizacija Crne Gore nastoji da svake godine učešće na sajmu bude zapaženije i drugačije, a da će na tome posebno poraditi i za naredni sajam.

„Što se tiče programa neka to ostane mala tajna ali sigurno ćemo celu godinu iskoristiti da na ovom trižistu predstavimo ponudu, učvrstimo partnerstvo i učinimo ga opipljivijim“, poručila je Kukavičić.

Foto Tanjug, T. Valič

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh