Gradovi

Posle tri decenije JDP gostuje u Zagrebu

BEOGRAD – Jugoslovensko dramsko pozorište gostovaće u Hrvatskoj nakon tri decenije, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić, koji je i inicijator te ideje.

„Posle 30 godina u petak će se igrati predstava iz Beograda u Hrvatskom narodnom kazalištu, to je rezultat lepe saradnje direktora dva pozorišta i ja ohrabrujem ovakve projekte, kao i sve ostale oblike kulturne saradnje izmedu dva grada“, rekao je Vesić.

On je podsetio da je JDP poslednji put gostovalo u Zagrebu 1986. godine.

„Za nas, naše građane koji žive tamo i za odnos izmedu dve zemlje to je veoma dobro i ponosam sam što sam deo tima koji pospešuje ovaj vid saradnje“, rekao je Vesić gostujući na Studiju B, a saopštila je Gradska uprava.

Neposredno pre Zagreba, Vesić će posetiti i Beč i u austrijskoj prestonici razgovarati sa potencijalnim investitorima zainteresovanim za ulaganje u Beograd.

Kako je rekao, Beograd koristi svaku priliku da predstavi važne projekte, a u svemu najviše pomaže „Beograd na vodi“.

„Za taj projekat čula je cela Evropa i zahvaljujuci njemu investitori su shvatili koliki je potencijal Beograda. Ako neko ima nameru da uloži 3,5 milijardi evra, onda i ostali investitori počinju da razmišljaju o Beogradu kao o investicionoj destinaciji“, kazao je gradski menadžer.

Vesić je istakao da sve više premijera i važnih državnika posećuje Skupštinu grada, što ranije nije bio čest slucaj, a što, prema njegovim rečima, znači da ona dobija na značaju.

„Srbija ima veoma dobru saradnju i sa Nemačkom, najviše zahvaljujući premijeru, a za sve je važno da se ti odnosi dalje razvijaju, na prvom mestu zbog ulaganja u našu privredu. Strani državnici hvale ono što se dešava kod nas, jer Srbija postaje faktor stabilnosti i pokretač Balkana“, kazao je Vesić.

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Vesić je rekao da se u drugoj polovini godine očekuje završetak projekta za rekonstrukciju pijace Kalenić, kada je planirano da se zatvori Njegoševa, u delu kod Kursuline ulice.

Tu će se graditi mali trg, nakon čega će se Njegoševa polako pretvarati u pešačku zonu, a slično će biti i u Rakovici, gde je ideja da se prostor ispred opštinske zgrade pretvori u pešacki deo.

„Trudićemo se da mnoge opštine u Beogradu dobiju svoje pešacke zone, koje bi postale centri okupljanja ljudi“, zaključio je Vesić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh