Gradovi

Posle tri decenije JDP sutra gostuje u HNK Zagreb

BEOGRAD – Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) u Beogradu nastupaće sutra, prvi put nakon 30 godina, u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Zagreb, gde će izvesti predstavu „Uobraženi bolesnik“ J. P. Moliera, u režiji srpskog reditelja Jagoša Markovića.

JDP je u HNK-u Zagreb poslednji put nastupilo 1986. godine, a sutrašnje gostovanje nastavak je ponovno uspostavljene saradnje dve pozorištne kuće započete u junu prošle godine, kada su glumci HNK na sceni Ljuba Tadić JDP-a izveli predstavu „Vučjak“ Miroslava Krleže, u režiji Ivice Buljana.

Izvođenju predstave prisustvovaće i gradski menadžer Goran Vesić koji je rekao da je gostovanje JDP-a u HNK-u rezultat lepe saradnje direktora dva pozorišta.

„Ohrabrujem ovakve projekte, kao i sve ostale oblike kulturne saradnje izmedu dva grada. Za nas, naše građane koji žive tamo i za odnos između dve zemlje, to je veoma dobro i ponosan sam što sam deo tima koji pospešuje ovaj vid saradnje“, rekao je Vesić.

U predstavi JDP-a nastupaju poznati glumci Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Jelisaveta Sablić, Goran Šušljik, Vlasta Velisavljević, Bojan Dimitrijević, Nebojša Milovanović, Slobodan Tešić, Marta Bjelica, Mladen Sovilj i Miloš Jevtović.

Marković, uz režiju, potpisuje i adaptaciju, scenografiju kao i izbor muzike, kostimografkinja je Bojana Nikitović, a svetlo je oblikovao Mile Buturović.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh